WorldSkills International järjestää joka pariton vuosi nuorten ammattitaidon MM-kilpailut, joiden tarkoituksena on nostaa ammattiosaamisen tasoa sekä arvostusta. WorldSkills Europe on samoin kuin WorldSkills International voittoa tavoittelematon yhdistys, joka järjestää vastaavasti nuorten ammattitaidon EM-kilpailut joka parillinen vuosi. Tavoitteet kilpailuilla on lähtökohdiltaan samat.

Suomen ammattitaitomaajoukkueen kilpailuihin lähettää Skills Finland ry, joka kokoaa maajoukkueen Suomen tähtiosaajista jokaisesta omalta alaltaan. Kilpailuissa kilpaillaan lähes 50 eri ammattialalla 3-4 päiväiset kilpailut. Kilpailijan lisäksi kilpailuihin lähetetään expertti, joka on kilpailijan huoltaja, sparraaja sekä valmistautumisesta vastaava henkilö. Eri maiden expertit koostavat oman lajinsa tuomariston ja pyörittävät kilpailun lävitse kilpailujärjestäjän avulla.

ICT-Academy edustaa EuroSkils -kilpailuissa parilajia nimeltä ICT-Specialists ja WorldSkills -kilpailuissa yksilölajia IT Network Systems Administration. ICT-Academyn valmennusrinkiin kuuluu vuosittain vanhoja kilpailijoita ja experttejä, jotka haluavat jakaa tietouttaan ja viedä suomen ICT-alan ammattiosaamista kokoajan paremmaksi. ICT-Academyn kautta valmentautuneet kilpailjat tai kilpailijakandidaatit työllistyvät varmasti omalla alallaan ja ovat tunnettuja vahvasta osaamisestaan, koska valmennus ei ole mikään lyhytaikainen tapahtuma vaan pitkäkestoinen määrätietoinen itsensäkehittämisprojekti.

Valmennuksen rahoitus koostuu pääosin tuloista, jotka saadaan koulutustoiminnasta. Yhdistys järjestää vuosittain ammattioppilaitosten ICT-puolen opettajille koulutuksia ajankohtaisista aiheista. Yhdistys järjestää myös muita koulutuksia aina tarpeen mukaan. Yhdistyksen suurimpia menoeriä ovat valmennuslaitteet, valmennusleirien majoitus- ja matkakustannusket sekä itse kisapaketti kohti ammattitaitokilpailuja.