Apache2

Apache2 on avoimeen lähdekoodiin perustuva HTTP-palvelinohjelmisto, eli webpalvelin. Sitä käytetään pääasiassa Linux-käyttöjärjestelmillä, mutta on myös saatavilla Windowsille ja OS X:lle.

Asennus

Apache2 asennus onnistuu helposti Debian/Ubuntu-käyttöjärjestelmillä APT-pakettihallinnan avulla

Apache2:sen oletuskonfigurointihakemisto on Debian/Ubuntu jakeluissa /etc/apache2 ja verkkosivujen oletussijainti /var/www/html

Testaa toimivuus selaamalla http://localhost tai http://127.0.0.1

Konfigurointi

 

Virtuaali-isännät

Virtuaalisi-isäntien (Virtual Host) avulla voit konfiguroida palvelimellesi useita eri verkkotunnusten tai aliverkkotunnusten alle eri sivuja. Näin voit samalla palvelimella ylläpitää vaikka tuhansia verkkosivuja.

Oletustiedosto löytyy /etc/apache2/sites-enabled/default

.HTACCESS

.htaccess tiedosto on konfiguroinnin yliajamiseen esimerkiksi webhakemistossa. Tämän käytön tulee sallia AllowOverride All (tai muilla optioilla, jos halutaan rajoittaa sen käyttöä).

.htaccess tiedostoon voi tehdä lähes samat konfiguraatiot kuin Apache2:sen konfiguraatio tiedostoon. Tässä kuitenkin etuna ettei tarvitse Apache2:sta ladata aina uudelleen, vaan konfiguraatiot tulevat heti voimaan kun on tiedostoa muokattu.

.htaccess tiedosto vaikuttaa oletuksena siinä hakemistossa missä se on. Tässä esimerkiksi asetetaan vaadittu HTTP todennus.

Käyttäjätunnus ja salasana luodaan helposti seuraavalla komennolla, joka tallentaa sen /var/.htpasswd tiedostoon. Muuta vain Käyttäjätunnus ja Salasana omaksi.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *